Wat doet Madame Marie?

       

Kook-coach  

 

Home | Wat doet Madame Marie? | Wie is Madame Marie? | Hoe gaat Madame Marie te werk? | Wat doet Madame Marie nog meer?

 

 

 

 

Om het beste uit jezelf te halen, je talenten te ontplooien, of nieuwe kanten van jezelf te ontdekken, neem je een coach in de arm.

Madame Marie is kook-coach. Ze coacht mensen die leuker, lekkerder of anders willen koken. Mensen die nieuwsgierig zijn naar ingrediŽnten, gerechten en smaken.

Madame Marie neemt je mee op een culinaire ontdekkingstocht in je eigen keuken. Van haar mag je inspiratie verwachten, andere perspectieven en nieuwe ideeŽn; ze helpt je drempels over en opent mogelijkheden. Je geeft een nieuwe draai aan je koken, misschien wel aan je leven Ö want koken en lekker eten gaan samen met gezelligheid en genieten.

Goed koken gebeurt niet alleen in de keuken, het begint al bij het inkopen doen. Goede ingrediŽnten zijn de helft van het succes. En dan zijn er, zoals Onno Kleyn schreef in de Volkskrant (14-1-06),  ď.. nog meerdere kunstjes, zoals kooktechnieken beheersen, de juiste combinaties maken, presentatie en een goede timingĒ. Al die onderdelen grijpen in elkaar. Het concept van Madame Marie is om dat dan ook als ťťn geheel te benaderen. Haar kook-coaching beslaat het hele traject, dat begint in de winkel en dat eindigt aan tafel: inkopen doen - voorbereiden - koken - opdienen - eten (+ drinken).

Laat je door Madame Marie meenemen naar de markt, de supermarkt, de slager, de groenteboer op de hoek, en koop eens wat anders dan je altijd koopt. Laat je op sleeptouw nemen naar de speciaalzaak, de toko, de Turk, de biowinkel, om de dingen te ontdekken die je nooit durft te kopen omdat je niet weet wat je ermee moet doen. Vissen met kop en staart, Jacobsschelpen, kikkererwten, artisjokken, aardperen, ossenstaart, courgettes ... leer nieuwe dingen kennen of herontdek de oude. Laat je uitdagen, neem de gok, probeer uit!

Het koken gebeurt bij jou thuis, in je eigen keuken, met je eigen spullen. Jij kookt, Madame Marie coacht. Ze kent de basistechnieken, heeft ideeŽn te over. Je kunt spontaan aan de slag gaan en je laten inspireren door de ingrediŽnten en wat er toevallig in huis is. Maar als jij een bepaalde techniek wilt leren of dat ene speciale recept wilt gaan uitproberen kan dat ook. Madame Marie propageert een pure, natuurlijke stijl van koken, zoveel mogelijk vers, zoveel mogelijk van het seizoen. Koken zonder pakjes of potjes is niet zomaar een principe, het is echt lekkerder, verrassend, en het geeft meer voldoening. Met een paar elementaire basistechnieken zijn de mogelijkheden onbegrensd. Iets minder elementair kan natuurlijk ook (driedubbel getrokken bouillon!)

En wat is er dan leuker om je vrienden uit te nodigen en samen aan tafel te gaan om te genieten van het resultaat: mooie schalen, heerlijke gerechten, verrassende wijnen, een goed gesprek, een ontspannen sfeer, eindeloos natafelen ...

 

 

 

This site was last updated 12/20/06