Wat doet Madame Marie nog meer?

       

Kook-coach  

 

Home | Wat doet Madame Marie? | Wie is Madame Marie? | Hoe gaat Madame Marie te werk? | Wat doet Madame Marie nog meer?

 

 

 

 

Madame Marie weet heel veel van koken, eten en wijn en de verhalen erachter, en  wil dat delen met anderen. Enthousiasme overdragen is haar belangrijkste drijfveer.

Daarom is Madame Marie geen restaurateur, geen cateraar, geen kok die bij je thuis het diner komt koken terwijl jij met je gasten staat te borrelen. Ze wil dat grote verjaardagsdiner wel koken, maar dan samen met jou. Ze wil je feest wel opluisteren met lekkere hapjes, maar dan als interactieve show. Je mag haar inroepen om je nieuwe keuken in te wijden, maar jij moet dan wel meedoen. Kortom: zelf doen, samenwerken,  en kennisoverdracht zijn de essentiŽle elementen in het werk van Madame Marie.

Enkele voorbeelden van wat Madame Marie in het afgelopen jaar zoal heeft gedaan:

          coaching bij het in gebruik nemen van een nieuwe keuken: uitleg over de werking en het gebruik van de apparaten, praktische toepassingen en tips

          continu koken op een verjaardag - de gasten kwamen door de dag heen, Madame Marie stond van 12 tot 9 aan het fornuis waar spontaan het ene na het andere gerecht ontstond. Wie er op dat moment was kreeg een bordje, als het op was kwam er wel weer wat nieuws. Sommige gasten hielpen mee, anderen keken toe en stelden vragen, weer anderen aten alleen maar hun bordje leeg

          maandelijkse ďkookshowsĒ in een winkel met biologische produkten: om mensen te laten zien en te laten proeven dat biologisch niet alleen logisch maar ook lekker is. Tijdens de jaarlijkse braderie kookt Madame Marie biologisch op straat!

          inventarisatie van wijnkelders, inclusief adviezen over welke wijn wanneer te drinken en mogelijke nieuwe aankopen; organisatie van een wijnreis door de Loire

          bij wijze van uitzondering: bijzondere catering. Oudere mensen fleuren op als hun huis weer eens ruikt naar zelfgetrokken kippensoep, of als ze een vers gebakken biefstukje krijgen in plaats van de voedzame maar wat duffe tafeltje-dekje maaltijd

Dan de kosten. Voor een dag kook-coaching vraagt Madame Marie 350 Ä, exclusief de kosten voor de ingrediŽnten en de wijn. Die kunnen zo duur of zo goedkoop zijn als je zelf wilt. Madame Marie zorgt voor schone schorten, en stuurt je na afloop de receptuur met uitgebreide uitleg, een overzicht van de gebruikte technieken en truken, en een lijst van kookboeken, winkels en restaurants en andere relevante informatie. Voor bedrijven gelden andere tarieven. En voor bijzondere doelgroepen ook. Een telefoontje naar Madame Marie geeft uitsluitsel.

 

 

 

This site was last updated 11/25/06