Hoe gaat Madame Marie te werk?

       

Kook-coach  

 

Home | Wat doet Madame Marie? | Wie is Madame Marie? | Hoe gaat Madame Marie te werk? | Wat doet Madame Marie nog meer?

 

 

 

 

Het principe van Madame Marie is dat zij jou coacht in jouw eigen keuken, dat je werkt met je eigen keukenspullen, op je eigen fornuis. Een super-de-luxe keuken met apparatuur van topmerken is echt niet essentieel om goed te kunnen koken, dat kan ook met eenvoudiger middelen.

De coaching kan één op één, maar het is ook erg gezellig om het met een stel mensen   te doen: vrienden, collega’s, verjaardagsgasten, broers en zussen, diverse generaties, buren, leden van een club … Het aantal is alleen beperkt door de grootte van de keuken. De meeste keukens zijn nu eenmaal niet zo groot dat er veel mensen tegelijk kunnen koken; als er meer dan 3 à 4 personen zijn, moeten koken en toekijken elkaar afwisselen. Maar het aantal mensen dat ’s avonds kan aanschuiven voor het eten kan natuurlijk veel groter zijn, zeker als er verscheidene gerechten of een heel menu gekookt zijn.

Madame Marie trekt er een hele dag voor uit, het programma is als volgt:

·          ’s ochtends eerst doorspreken waar jullie belangstelling naar uit gaat

·          dan inkopen doen; het is al gebleken dat dit onderdeel zeer interessant gevonden wordt, met echte eye-openers

·          daarna nemen we het menu door, de gerechten, de technieken, de combinaties en eventueel de bijpassende wijnen, en spreken we een taakverdeling af

·          ’s middags wordt er gekookt (er moet wel gewerkt worden!)

·          eventueel tijd inruimen voor afwassen, opruimen, douchen en omkleden, alvorens aan het apéritif te gaan met de mensen die mee komen eten

·          en als sluitstuk het diner.

 

Hoe het concreet ingevuld wordt - dat wordt in principe door jouzelf bepaald. Madame Marie coacht je bij de uitvoering ervan.

Elk idee of mysterie, elke vraag of probleem kan aan de orde komen. De coaching kan gebaseerd zijn op een theoretische vraag (bv. waarom marineren en hoe doe je dat) of een praktisch probleem (bv. mijn biefstuk wordt altijd taai) of een bittere noodzaak (glutenvrij eten, of kosher, of halal) of een nooit opgelost raadsel (zabaglione ?!?).         Of je kunt je door het toeval of het seizoen laten leiden, bv. de supermarkt heeft mooie tomaten in de aanbieding, zonde om ze te laten liggen …. de volkstuin staat opeens vol met aubergines, wat moet je daar in vredesnaam mee … die wijn moet op, wat eten we erbij … die inktvissalade die ik op vakantie in Spanje heb gegeten, zou ik die hier ook kunnen maken … kortom, alles wat achterop mijn visitekaartje staat en nog veel meer.

 

 

 

This site was last updated 11/25/06